Voeding en leefstijlconsult

Een eerste voeding- en leefstijlconsult duurt ongeveer 90 minuten. Vervolgconsulten duren 30 of 45 minuten. Deze consulten geven je inzicht in je eigen geboorte constitutie (vata/pitta/kapha) en eventuele disbalans. Daarom ga je begrijpen waarom je je zo voelt. In overleg met jou stellen we een behandelplan op. Aan de hand van dit plan gaan we stapsgewijs werken aan het verbeteren van jouw leefstijl en voedingspatroon. Je gaat leren welke voeding en leefstijl wel en niet bij je past en wat de effecten zijn. Dit is een goed begin om het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen.

Omdat elke geboorte constitutie een specifieke stofwisseling heeft, praat Ayurveda niet over goede of slechte voeding maar over voeding die goed of slecht is voor jou persoonlijk. Voeding die slecht is voor jou persoonlijke constitutie, wordt slecht verteerd en blijft voor een deel in het lichaam aanwezig in de vorm van afvalstoffen. Gepaste voeding wordt verteerd, laat geen afvalstoffen achter en zal op alle niveaus van het systeem doorwerken; fysiek, energetisch en mentaal.

Om gezond te zijn en blijven, zijn naast voeding die bij je past, ook je leefstijl en leefpatronen van essentieel belang. Gedragspatronen die niet bij jouw geboorte constitutie passen brengen een mens uit balans.

Menu